iOS         (iPhone, iPad)

1)

För att konfigurera din mail I din Apple telefon eller platta börjar du med att gå in på Inställningar – denna hittar du oftast på din startskärm och ser ut som kugghjul.

iOS1Sedan kan du dra neråt i denna menyn för Inställningar tills du ser E-post.
Tryck in på den och sedan ”Konton” . Se bilder.

iOS2iOS3

2)

På nästa meny trycker du ”Lägg till konto”

iOS4

3)

I listan som visas väljer du alternativet ”Annat” som finns längst ner. Se bild.

iOS5

4)

Tryck nu på ”Lägg till e-postkonto”

iOS6

5)

Fyll sedan i dina grundläggande uppgifter och tryck sedan NästaSe bild nedan.

iOS7

6)

Fyll sedan i Server inställningar. Alla användarnamn är alltid samma som din vanliga e-post adress. Server för inkommande är imap.wekudata.com och utgående är smtp.wekudata.com -- Se bild nedan.                       Tryck sedan Nästa.

iOS8

7)

Nu kommer mobilen testa ansluta med SSL, sedan kommer den fråga följande fråga:

” Det gick inte att ansluta med SSL, vill du prova utan SSL? ”

• Tryck Ja

8)

Nu bör den lyckas med anslutningen och allt ska vara i sin ordning.

Man kan gå in i Konto Inställningarna efteråt och finjustera dessa i efterhand, följ då fram till Steg 2 fast välj inte nytt Konto utan klicka in på ditt befintliga som du lagt till.

Du hittar din mail sedan på Mail Appen i iOS, se nedan bild för hur den ser ut. Den bör ligga på startskärmen. Sedan är allt klart!

iOS9