Outlook 2013

1)

Är det första gången du startar Outlook 2013 kommer nedan bilder upp.
Tryck på ”Nästa” båda.

Outlook 20131

Outlook 20132

2)

Har du redan ett konto och vill lägga till ett nytt bör det se ut som bilderna nedan.

Tryck på ”Arkiv” och sedan ”Lägg till konto” (Se bilder)

Outlook 20133Outlook 20134

3)

Bocka i att det ska vara ”Manuell konfiguration eller ytterligare servertyper” och tryck därefter ”Nästa”.

Outlook 20135

4)

Välj sedan det nedersta alternativet ”Pop eller IMAP” och tryck sedan ”Nästa”.

Outlook 20136

5)

Fyll sedan i de uppgifter som du fått från oss på WekuData, se nedan bild.

Ditt namn:                  Detta namn står som avsändare för e-post
E-postadress :            Din fullständiga e-postadress
Kontotyp:                    Den typ av konto du vill ställa in.

Vi rekommenderar POP på datorer och IMAP på mobila enheter.
Guiden kommer fortsätta med att ställa in en POP Mail.

(För IMAP inställningar se vår Support Sida)
Server för Inkommande e-post:               pop.wekudata.com

Server för Utgående e-post:                    smtp.wekudata.com

Användarnamn:                                       Din fullständiga e-postadress
Lösenord:                                                 Ditt Lösenord

Outlook 20137

Och tryck sedan ”Fler Inställningar” innan du går vidare.

6)

Ett fönster med 3 flikar bör visas, klicka in på fliken ”Utgående server” och bocka i den översta rutan att SMTP Servern kräver autentisering. Bocka i ”Använd samma inställningar som på servern för inkommande e-post”  se nedan bild

Outlook 20138

7)

Klicka nu in på fliken ”Avancerat” och ställ in följande portar:

Inkommande Server (POP3):                  110                (Bör vara rätt från början.)

Utgående Server (SMTP):                       587                (Denna behöver ändras)

Se bilden nedan för hur det ska se ut.

Tips! Man kan även ställa upp hur långt tillbaka mail ska finnas kvar på servern, vi rekommenderar 21-28 dagar.

Outlook 20139

Tryck sedan ”Ok” och sedan ”Nästa” för att lägga till ditt konto.

8)

Nu bör en ruta komma upp att inställningarna testas likt nedan bild, när den är klar kan du bara trycka ”Stäng”.

Outlook 201310

Obs! Skulle den misslyckas på att skicka testmeddelande, dubbelkolla igen på Steg 6 och 7!

9)

Nu bör allt vara klart och det är bara att börja använda Outlook !
Outlook 201311