Mozilla Thunderbird   (Version 52.X.X)

1)

Starta Thunderbird.

Är det första gången du startar Thunderbird borde nedan bilder visas.
Hade du bara tänkt använda Thunderbird för E-post på datorn kan du trycka ”Ange som Standard” men har du ett annat program på datorn för detta eller är osäker, tryck ”Hoppa över integrationen”

Thunderbird1

Efteråt bör denna bilden dock visas… Tryck  ”Hoppa över det här och använd en existerande e-postadress”
Thunderbird2

Har du följt dessa stegen kan du hoppa till Steg 3.

Fick du ej upp ovan bilder? Följ då Steg 2.

2)

Ska du lägga till ett konto utöver ett befintligt eller helt enkelt inte fick upp ovan steg så kan du lägga till konto via dessa stegen…

Tryck ”Meny” ikonen i högra övre hörnet av Thunderbird. (3 Staplar)
Thunderbird3

Tryck sedan ”Alternativ” alt. ”Kontoinställningar” Thunderbird4

Tryck sedan ”Kontoåtgärder” alt. ”Lägg till e-postkonto…”  Följ sedan Steg 3.

Thunderbird5

3)

Fyll sedan grunduppgifterna. ”Ditt Namn” är det som kommer synas att det är skickat från.
Tryck sedan ”Fortsätt”

Thunderbird6

4)

Nu lär Thunderbird ha försökt ansluta utan att lyckas då den antagligen får fel servrar.

Redigera alla inställningar så de blir likt nedan bild. Tryck sedan ”Testa igen” och sedan ”Klar”.

Thunderbird7

5)

Klart! Nu kan du börja maila från Thunderbird!

Skulle du behöva redigera några inställningar görs detta enklast från menyn för Konto Inställningar. Följ denna Guiden Steg 2 för att hitta dit!